Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                    Gates of Andaron - 4 story

 

Az idők kezdete előtt nem volt az ég és a föld felosztva, nem volt világosság és sötétség. Mindenütt tátongó üresség volt, nem volt kezdet és nem volt vég. Ekkor jelent meg az első két isten a világon. Ezek az istenségek teremtő erővel bírtak. A tiszteletreméltó Leya testesítette meg a világosságot és a reményt, szokatlan becsvággyal, fáradhatatlanul harcolt a harmóniáért és az életért. Ezzel szemben Bergelius teljesen a sötétségbe húzódott. Gőgösen és gyanakvással figyelt arra, hogy hatalmát ne kelljen megosztania senkivel. Mindketten óriási ellenségeskedésben éltek a másikkal. Elérkezett egy szörnyű háború ideje, melyben Leya maradt alul és Bergelius foglyul ejtette.

Biztonságban érezve magát Leya legyőzése után Bergelius létrehozott egy rejtélyes és sötét helyet - nyírkos és árnyakkal körülölelt hely volt. Az istennő bebörtönözve, de mégis reményekkel telve használta természetfeletti képességeit, hogy ellenségének kreálmányát megfigyelje. Látta, hogy a világ körülötte üressé válik, és elveszíti régi formáját és vitalitását. Saját erejével létrehozott menny és föld közötti kapcsolatot. Ezt a jelenést később nap és éjnek nevezték át. Ugyanebben az időben Leya megalapította az életet: Föld, víz, levegő és tűz. Kontinensekett teremtett a világba, vegetációt, és számos élőlényt a szárazföldre és a vizekbe. Az egyik kontinensnek Andaron nevet adott - a mai Iberia -, és az első lakosát elnevezte Mu-nak. Mivel nem tudta védelmezni saját teremtményét, megkért nyolc védelmező istent, és megadta nekik a jogot a világ védelmezésére.

Bergelius nem tudott Leya teremtményéről amíg az el nem készült. Emiatt nagyon boldogtalan lett és megkérte Parakeliust, a leghűségesebb szolgáját hogy pusztítsa el a teremtményt minél hamarabb. Parakelius és követői azonnal neki is láttak megcsinálni a saját idilli világukat. Hideg köd lepte el az országot. Parakelius hazugsággal meggyőzte az Andaroniakat hogy csatlakozzanak az Árnyak uralmába. Ettől a naptól a béke nem volt ismert.

A nyolc védelmező isten egy óriási árvizet zúdított a gonoszra hogy megmentse Andaront. A sok víz majdnem elpusztított minden teremtményt a világon. Az a kevés aki túlélte, Britron szigetére menekült Iberia nyugati partjainál.A sötét oldal túlélői mutánsok lettek amelyet Parakelius számlájára írtak. A túlélők megalakították a Rahu milicista törzset.

_______

[*] bB. ... Blonead előtt (3. fejezet)

 

A hadi Valorian

Valorian zsoldosainak ereje Neban Maha uralkodása alatt meghatározza az erős katonai jelenlétet. A fegyverek és a harci technikák hozzá tartoznak az uralkodó követőinek mindennapjaihoz.

Védőfalakkal és őrtornyokkal körülvéve a valorianok olyan katonai nép, akik a sértetlen infrastruktúrában és a funkcionális védelemben bíznak. Az egységes Iberia idején Valorian volt az egyetlen erőd a Mu klán és a rahuk támadásaival szemben. A birodalom feloszlása után megtartották és tovább csiszolták ezt a koncepciót. A fémipar mellett a mezőgazdaság a legjelentősebb gazdasági tevékenysége az országnak.

Az végtelen, idilli földek látványa és a nyugodt légkör mégiscsak csalóka, mert a katonaság mindig résen van. Az uralkodó, Neban Maha, aki maga is valamikor harcos és történész volt, hatalmas gyalogságot hozott létre, amit a saját elképzelései szerint alakított. Ezért tartják rettegésben az ellenségeiket a valorianok és a harci alakzataik, amikkel jóformán az áldozataik közé rontanak.

Az ország középpontjának, Binának is megvan a maga története: hajdan a gorok meghódították és a valorianoknak újra meg kellett erősíteniük hatalmukat, így Bina mindmáig fontos kulcsszerepet játszik az ország életében. De ez nem az egyetlen kudarca a törekvő valorianoknak, mivel egy nyílt háború Derion ellen csupán fegyverszünetre késztette a rivalizáló népeket. Mióta az uralkodó visszatért birodalmába, titokban bosszúra készül és újabb háborút készít elő a gyűlölt ellenség ellen.

Derion, védve mágiával és alkímiával

Egyszer rég, mikor a kontinens még egységes volt, Derion vezetője "Ruard Lopesa" volt Iberia minisztere. Manapság elvonultan él a kastélyában és kutatással, alkímiával foglalkozik.

Derion birodalma egy virágzó, feudális királyság, ahol nagyobb hangsúlyt helyeznek a varázslásra, mint a puszta fegyveres erőszakra. Az élén a császár, Ruard Lopesa áll, aki a birodalmat a kezdetektől erős kézzel irányítja a háttérből. A főkormányzat tevékenységei a hűen alázatos varázslovagok alá tartoznak, akik megvédik a királyságot a külső ellenségektől.

A királyságot mágikus fal veszi körül amelyet az alkimisták kutatásai tettek lehetővé. Ez változtatta Deriont azzá ami ma. A kutatások lehetővé tették a speciális páncél viselését ami emberfeletti erővel ruházza fel viselőjét.

Habár Derion harmonikus városai és egyedi tája lenyűgöző, a háború nyomai meglátszanak rajta. Miután Blid Blonead királynő eltűnt, Ruard szerzett hatalmat. Diktátorként megtámadta Edgar Sehert és miután győzött kiprovokált egy háborút a szövetségesük, Valorian ellen amely tragédiához vezetett.

A mostani fegyverszünet a két ősellenség között megtörni látszik. A háború ezrek életébe került és Bild királynő palotájának romjai a mai napig látszanak.


A mítosz a készítés előtt

Leya istennő nem-létező terének eltávolítása - Az Iberia világ létrehozása.

Leya istennő csendje (Numi változása) - A 8 őrangyal érkezése

A teremtés mítosza

1. világháború - A Mu klán inváziója óta 8 Isten vigyáz Iberiára.

2. világháború - Langranjuria háború. Az istenek és a háború különválása.

Avalon kerjét eltörölték a föld színéről. Minden ott lett kifejlesztve.

Az Istenek epilógusa

A Mu klánból alakult ki a szörnyek világa azon a kontinensen, ahonnan az Istenek eltűntek.

Iberia történelmének kezdete

Bizonytalan kor (B.B (Blodeuedd előtt)) ~ B.B. kb. 2000-ben

Elpusztult Davalon a Mu klán szörnyei által az első hullámban?

A Mu klán szörnyei elhagyták Avalon kontinenst és elvonultak az erődjükbe Britlon kontinensen.

4 klán költözött Avalon kontinensre egyenként.

8 klánra szakadás, konfrontálódás.Újabb összefogás.

A Mu klán első inváziója - A 8 klán szolidaritása Avalonban, győzelem

A Mu klán parancsnoka felügyeli az istenek fegyvereit és a 8 klán belső háborúja megkezdődik.

Breug (breug:hazugság) Meang (meang: kritika) Meabhal (meabhal: árulás) A táború jelei. Iberia belső bomlása.

A Mu klán második inváziója

A civilizáció pusztulása

 

www.gatesofandaron.hu